Projecten

terug naar overzicht

CLIFF - diverse scenario's

opdrachtgever: CLIFF - Jonathan J. Smit
URL:

CLIFF wordt gerund door creatieve videomakers en -producenten, waaronder Jonathan J. Smit. Ik ken Jonathan nog van de geweldige Hot Wheels-opdracht. Vanuit CLIFF heeft hij me daarna bij een aantal projecten betrokken, onder andere voor Woonfonds, Vogel's en Tubble.

Zo vond hypotheekverstrekker Woonfonds (onderdeel van Achmea) in CLIFF een partner om over een aantal onderwerpen verduidelijkende animaties te produceren. Hiervoor moest ik een flinke hoeveelheid informatie verwerken tot korte, strakke voice-overs. Eén van de animaties ging over de verhouding tussen Woonfonds, haar klanten en de onafhankelijke adviseur, een andere over het extra aflossen op je hypotheek (en wat daar allemaal bij komt kijken). Deze laatste kun je online bekijken op de website van Woonfonds.

Voor Vogel's, Nederlands marktleider op het gebied van beugels en standaards voor onder andere tv's en speakers, heb ik een scenario geschreven om winkelpersoneel te instrueren hoe een Vogel's tv-wandsteun het beste te verkopen is; wat de verschillende opties zijn; waarop medewerkers door kunnen vragen, et cetera. Altijd leuk om een tijdje later het personeel van een lokale elektronicagigant dan lichtelijk wijsneuzerig op wat feiten te wijzen, waarvan ze nooit hadden verwacht dat ik ze wist.

CLIFF maakt erg mooie video's. Zo zag ik met trots mijn zeer bescheiden tekstuele bijdrage voor onderstaande Tubble-commercial meerdere keren online voorbijkomen. Jonathan vroeg me de voice-over nog net een tikje te versoepelen. Altijd fijn om Engelse voice-overs te finetunen, die altijd net wat 'grootser' mogen dan bijvoorbeeld de vele Brabantse teksten die ik schrijf. Zorgt voor een mooie balans in m'n werk, tussen down to earh nuchter en wat meer uitbundig Amerikaans-Engels...