Projecten

terug naar overzicht

Subtiel - verschillende scenario-opdrachten

opdrachtgever: Subtiel
URL:

Subtiel, een creatief bureau voor online content, plaatste in mei 2019 een oproep op Videomattie, een Facebookgroep voor film- en videoprofessionals. Subtiel was op zoek naar een (nieuwe) tekstschrijver, en na een ontzettend leuk eerste gesprek in Waalwijk hebben we inmiddels samengewerkt aan een aantal verrassende projecten. Werken voor een productiebedrijf dat actief is in een voor mij nieuwe ‘omgeving’ heeft me al op een aantal prachtige nieuwe locaties gebracht (zie bijvoorbeeld het uitzicht vanuit De Rotterdam hiernaast).

De eerste opdracht dit ik Subtiel - opdrachten voor o.a. Genotropin, Binder Groenprojecten en CurTecvoor Subtiel heb uitgevoerd was een instructie-animatie voor mensen die zichzelf groeihormoon moeten toedienen. De uitdaging hierbij: hoe krijg je een zeer uitgebreid stappenplan zo toegankelijk mogelijk uitgelegd, zonder de medische inhoud te ‘beïnvloeden’? Gezondheidszorg is een vrij exclusieve branche voor tekstschrijvers, waarin een aantal specifieke eisen worden gesteld. Blij dat ik inmiddels meerdere opdrachten voor Genotropin heb mogen uitvoeren, en hiermee inmiddels ook wat andere zorggerelateerde opdrachten heb binnengehaald.

Andere projecten die ik voor Kanish, Annebel, c.s. heb uitgevoerd zijn een scenario voor een corporate video voor Binder Groenprojecten en een ‘power intro’ voor CurTec, producent van high-end industriële verpakkingen. Binder versterkt met haar projecten de leefbaarheid van steden als Rotterdam, Leiden en Zoetermeer, bijvoorbeeld met aanleg en onderhoud van innovatieve daktuinen en zwemvijvers. Binders eerlijke en authentieke werkwijze is uiteindelijk mooi gevangen in een informatieve bedrijfsvideo die het imago stevig ondersteunt.

De CurTec-video is een soort virtuele audit door het bedrijf geworden. De branche waarin CurTec actief is verlangt een zeer hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid. In de video wordt het kwaliteitsproces dan ook duidelijk in beeld gebracht. Leuke aan deze opdracht was het samenspel met CurTecs communicatiespecialist, toevallig een mede-alumnus van Fontys Communicatie.